Η Ιστορία της εταιρίας

     Ιστορία της «Άριστον».       

     Η εταιρεία «Άριστον» είναι οικογενειακή μικρομεσαία επιχείρηση με 40 χρόνια πορείας στην αγορά, αντικείμενο της οποίας είναι η εμπορία και επεξεργασία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Η επιχείρηση εδρεύει στη Νέα Όλυνθο Χαλκιδικής, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2500 τ.μ, διατηρώντας ένα υποκατάστημα στα Νέα Μουδανιά με πωλήσεις χονδρικής- λιανικής. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

     Το 1972, ο οραματιστής και πρωτοπόρος επιχειρηματίας Αριστοτελίδης Παντελής (1921-1998) πρόσφυγας από την Καλόλημνο ίδρυσε την εταιρεία «ΆΡΙΣΤΟΝ» αντικείμενο της οποίας είναι η εμπορία και επεξεργασία ξηρών καρπών. Η αρχική μονάδα επεξεργασίας βρισκόταν στο κέντρο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, πριν μεταφερθεί το 1994 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Νέα Όλυνθο, ένα μικρό χωριό με μεγάλη ιστορία. Φιλοδοξία του ήταν να συνδέσει την «Άριστον» με ξηρούς καρπούς εξαιρετικής ποιότητας. Κύριο προϊόν της εταιρείας από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα είναι το κελυφωτό φιστίκι, το οποίο καλλιεργείται αποκλειστικά στο νομό Χαλκιδικής και αποτελεί παραγωγή δική μας όσο και ντόπιων καλλιεργητών.  Το 1974 διεξάγεται πανελλήνιος διαγωνισμός κελυφωτού φιστικιού στη Αθήνα και η «ΆΡΙΣΤΟΝ» θα λάβει την τρίτη θέση, μια πολύ τιμητική διάκριση για τα πρώτα βήματα της εταιρείας.

     Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 η εταιρεία πέρασε στα χέρια των Αριστοτελίδη Νικολάου και Σακελλαρίου Στράτου, οι οποίοι έχοντας τρείς βασικές αρχές: α) συνέπεια, β) αξιοπιστία, γ) ποιότητα των προϊόντων μας, κατάφεραν να τη διατηρήσουν σε μια ανοδική πορεία μέχρι και σήμερα.  Στις αρχές του 2010 η εταιρεία θα περάσει στα χέρια της επόμενης γενιάς και συγκεκριμένα του Αριστοτελίδη Αντωνίου και των αδελφών Σακελλαρίου- Παντελή και Στέφανου.

     Σήμερα η εταιρεία διαθέτει δίκτυο διανομών καλύπτοντας όλη τη Βόρειο Ελλάδα και είναι πιστοποιημένη με ISO:22000 τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

 

Με συνέπεια στις ανάγκες σας και αφοσίωση στην ποιότητα των προϊόντων μας, θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο.